19-9-2015 Park Oikos

Uitstapje Park Oikos

 

Om 13.00 hadden we afgesproken op de parkeerplaats, toen iedereen was aangekomen zijn we warm onthaald door de medewerkers van het park.

We kregen direct een duidelijke uitleg over de wolven, waar ze vandaan kwamen en hoe hij ze heeft opgehaald. Ook hoe ze gehouden worden, en beantwoorde hij de vraag die velen hadden..hebben ze nooit de neiging tot ontsnappen en holen te graven? Dit hebben ze dus eigenlijk totaal niet doordat ze goed gevoerd worden (wat ook duidelijk te zien was) en ze voldoende bewegingsruimte en afleiding hebben, er komen immers dagelijks bezoekers en na het even te hebben aangekeken vanuit de bosjes komen ze dan ook wel te voorschijn.

 

Na enige tijd kwamen de karpaten wolven inderdaad te voorschijn, eerst heel voorzichtig en toen ze eenmaal door hadden dat sommige tsjechen die mee waren toch ook wel interesse in hun hadden begon er zelfs een met ze te spelen! Het was heel leuk om te zien hoe ze elkaar zaten uit te dagen, natuurlijk belemmerde het hek wat er tussen zat hun wel en toen een van de tsjechen enthousiast begon te blaffen trokken ze zich snel weer terug tussen de bomen.

Aan de andere kant zaten de witte Hudson Bay wolven, die waren iets terughoud, af en toe kwam er een wat dichterbij maar bleven niet zo lang dichtbij staan als de karpaten wolven.

 

Na enige tijd te hebben rond gewandeld was het tijd voor een hapje en een drankje, heerlijk konden we in het zonnetje zitten op het terras. Toen iedereen was uitgegeten begon de lucht wat te betrekken en was het tijd om te gaan.

We vonden het een geslaagde dag, en zouden graag volgend jaar nog een keer iets soortgelijks doen. Graag zien we jullie daar uiteraard weer!


Beste Leden en natuurlijk niet leden,

Heeft u altijd al een keer oog in oog willen staan met echte wolven? Dan is dit een kans die u niet mag laten liggen. Samen met u willen we een gezellig dagje uit plannen naar park Oikos op 19 september. In dit park zitten onder andere Karpaten wolven en zoals u waarschijnlijk weet is dit het wolvenras waaruit door middel van een kruising met een Duitse herder vroeger onze mooie Tsjechoslowaakse wolfhonden zijn ontstaan.

Op deze dag kunnen vragen gesteld worden en is er uitleg over de wolven door de eigenaren van het park. Zij hebben zelf ook een Tsjechoslowaakse wolfhond en zijn dan ook bekend met het ras.

We verzamelen om 13.00 uur bij de parkeerplaats van het park, hier kan gratis geparkeerd worden. De entree is €7,50 p.p. maar wanneer u lid bent van de NVTW krijgt u €2,50 korting. U betaald dan slechts €5,-.

Honden zijn welkom in het park mits aangelijnd. Dus wilt u graag uw hond meenemen dan is dit mogelijk. Ook is het park erg leuk voor kinderen, er is een drakentuin met allerlei drakenbeelden waar leuke verhaaltjes bij staan, er is een kinderboerderij en er zijn meerdere plekken waar de kinderen kunnen spelen.

Meer informatie over het park kunt u vinden op:
http://www.parkoikos.nl/

Wilt u mee? Meld u dan ook nog even aan via activiteiten@wolfhond.org.

Groetjes en hopelijk tot dan!
De activiteitencommissie