26 Januari Mantrailen – Stegeren

Beste leden en niet leden, aangezien zaterdag 14 september een succes is geweest willen we op zaterdag 26 Januari u graag weer een mantrial dag aanbieden. Tsjechen mogen graag hun neus gebruiken als ze dit op een uitdagende manier word aangeboden. Wioletta, die al jaren lang ervaring heeft met de Tsjechen wil ons graag een workshop aanbieden, om ons zo de beginselen van het speuren aan te leren en een leuke dag met elkaar en de honden te hebben.

Even voorstellen..

Hallo,
ik ben Wioletta Bolken getrouwd met André Bolken,
Op dit moment bestaat ons roedel uit een Alaskan Husky, een Bracco Italiano, met wie we onder meer gehoorzaamheid, zweet, en jachttraining doen, en onze Tsjechoslowaakse Wolfhond. Met alle drie doen we neuswerk, iets waar zij en wij ontzettend veel plezier aan beleven. De opvoeding, training en verzorging is vooral in mijn handen. Honden en alles eromheen zijn mijn grootste passie. Van klein kind af aan ben ik omringd door honden, we hadden er vroeger thuis ook drie. Als bijbaantje paste ik op honden, liet ik ze uit en/of ging ermee naar de hondenschool voor de eigenaren. Zelf hebben wij jarenlang zes honden gehad, twee Tsjechoslowaakse Wolfhonden, drie Alaskan Husky’s en een Carolina Dog. Met ons roedel deden wij hobbymatig aan sledehondensport. Ik heb onder meer opleidingen gevolgd voor kynologisch instructeur, hondengedrag, b.a.t., neuswerk en jacht instructeur, oa aan de Tinley academie, de Martin |Gaus academie, bij Gwen Pieters en Hotsche Luik, en elk jaar volg ik scholing om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ook heb ik me verdiept in het gedrag van oerhonden, daar de Carolina Dog nog heel dicht bij de natuur staat net als de Tjechoslowaakse wolfhond en de Husky, dit vraagt naar mijn mening om een andere aanpak bij het trainen als de ‘gewone’ hond. Al jaren geef ik workshops speuren en mantrailen, les op hondenscholen en trainingen aan wolfhonden. Bij hondenschool Whisper, van mij en mijn collega, geef ik met heel veel plezier les, waarbij het mijn doel is om met de lessen te bereiken dat de band tussen mens en hond wordt versterkt door te leren samenwerken op een positieve manier, om zo tot beste maatjes te worden!
Vriendelijke groet, Wioletta van Casa Lupo speuren en mantrailen en hondenschool Whisper.

Voor deze dag is er een all in prijs voor het mantrailen, spelletjes met de honden die niet aan de beurt zijn, koffie/thee en een lunch (frisdrank is niet inbegrepen) we vragen 20 euro per combi baas hond,extra persoon zonder hond is 5€

Leden van de NVTW krijgen €2,50 korting!
Nog geen lid, en wel graag lid worden? Dat kan d.m.v. Onderstaande link. Het eerste (lopende) jaar is gratis voor nieuwe leden.
http://nvtw.nl/lid-worden/

Zijn jullie enthousiast geworden, en willen jullie graag mee doen? Geef je dan op door een mail te sturen naar nvtw.wolfdog.org@gmail.com