Herplaatsers

Gezocht‼️

In overleg met de eigenaar..
Wij zijn rustig op zoek naar een eigenaar voor een bijna drie jaar oude intacte reu.

Wij zoeken voor hem..

✔️Een eigenaar die eigen ervaring heeft met wolfhonden.
✔️Niet snel onder de indruk is van hun gedrag.
✔️Consequent is en veel geduld heeft om deze reu langzaam te vormen naar zijn nieuwe woon situatie.
✔️Een stabiele thuis situatie bieden kan.

Deze reu is niet geschikt voor…
➖Een gezin met (jonge) kinderen.
➖Niet voor mensen die veel van huis zijn.
➖Om te plaatsen bij een andere reu.
➖Een onzeker persoon.

We zoeken echt een stabiele thuis situatie, waarbij rust en regelmaat heel erg belangrijk is! Het is een reu die graag werken wil, mantrailen is hij bijvoorbeeld bijzonder goed in! Hij heeft leiderschap en duidelijkheid nodig wat men niet moet verwarren met opvoeden met harde hand. Hij vertoond beschermend gedrag tegenover zijn eigenaresse, dit is wat reu eigen maar moet ook in goede banen geleid worden mocht dit ook bij de nieuwe eigenaar naar boven komen.

De reu verkeerd verder in gezonde conditie en komt uit gezonde bloedlijnen.

Ouder dieren hebben beiden
HD A
ED vrij
DM vrij
Dwerggroei vrij
Mdr1 vrij

Beide ouder dieren zijn eventueel ook op afspraak te bezichtigen.

De herplaatsing doen wij in goed overleg met de eigenaar, en de hond word dan ook alleen geplaatst als er een heel goed gevoel bij weerskanten is, er kan begeleiding geboden worden door een trainer die deze hond samen met de eigenaar in training heeft gehad en zeer ervaren is met wolfhonden en hun gedrag, (begeleiding heeft zeker onze voorkeur).

We nemen de tijd om een geschikte nieuwe baas te vinden voor deze hond, mocht u interesse hebben dan mag u een privé bericht sturen of een mail
sturen naar natureofthewolf@gmail.com.

In verband met het Corona virus is afspraken maken nu wellicht wel lastig, maar we hopen door
het bericht nu te plaatsen we misschien alvast samen met de mogelijke potentiële nieuwe eigenaar wat voorwerk te kunnen doen en informatie over weerszijde te kunnen uitwisselen.


📌Voor deze mooie jonge reu word een fijne plek gezocht.

Hey Dolfje Weerwolfje hier.

Schrik jij niet terug voor een uitdaging? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik ben namelijk een Puber Tjechische wolfhond van ca 15 maanden. Wat dat inhoud? Nou dat mijn oren soms voor de sier zijn, dat ik wel houd van een lolletje en voor enig sloopwerk draai ik ook mijn poot niet om. Hier mag ik daarom mijn feestneus op wanneer ik alleen thuis ben.

Ik houd van rennen in het bos en kliederen aan de waterkant. Yvet noemt mij dan ook een grote kleuter. Knuffelen vind ik fijn. Ik ben, zeker voor mijn ras, buitengewoon open naar vreemde mensen en andere honden. Zoals vele wolfshonden betaamd ben ik ‘mouthy’, wat wil zeggen kauwerig met mijn bek. Als ik je lief vind dan houd ik je arm vast. Ben je geen wolfshonden gewent dan kan dit eng zijn.

Ik ben groot en heel sterk. Ik kwam bij Alert omdat ik maanden in een hele kleine vieze kennel heb gezeten. Mijn eigenaar durfde namelijk niet meer bij mij te komen nadat ik ondeugend was en hem heb gebeten.

Ik zoek iemand die rustig en zelfverzekerd is en niet snel onder de indruk van mijn lompe acties.
Alleen zijn is net als bij de meeste wolfshonden niet mijn hobby. Ik wil gewoon graag bij je zijn.
Ik ben geen hond om mee balletjes gooien, te frisbeeën of ander slaafs gedoe. Ik ben een heer van stand he ( of althans dat hoop ik te worden als ik groot ben) en wil gewoon lekker bij je zijn, nieuwe plekken ontdekken. Wandelen in de stad vind ik super leuk.
Ik kan goed tegen auto rijden ( iets wat voor veel wolfshonden wel een dingetje is) en ga graag mee, omdat wij hier bij Alert dan vaak leuke dingen gaan doen. Ook ga ik wel eens mee als Yvet theorieles moet geven en dan kan iedereen gewoon over mij heen stappen. Ik blijf lekker lui liggen. Heb je eten op tafel staan dan help ik je er razendsnel van af als je er bij wegloopt. Een hekwerkje van 120 cm houd mij niet in je tuin.

Omdat ik graad en graad mager was toen ik hier kwam en geen bespiering meer had krijg ik nu vers vlees van energique te eten. Dat gaat er goed in en ik laat je graag mijn nieuw gekweekte spierballen zien. Toen ik kwam kon ik amper 10 minuten lopen, nu al rustig een uur. En heb ik ontdekt dat ik ook over hekjes kan springen. Ik ben ontwormd, vlo vrij en ik heb zelfs een stamboom en een rabiës enting. Als jij net zo ondernemend bent als ik dan hoop ik je snel te ontmoeten. Vanwege mijn formaat en super-kracht, nou ja eigenlijk omdat mijn spierballen gewoon groter zijn dan die van Yvet, loop ik aan de gentle leader. Soms zo hinderlijk omdat ik dan niet kan doen wat ik zelf wil en dan gooi ik mij net als een mensen kleuter met veel drama op de grond! Nadat ik een paar minuten goed duidelijk heb gemaakt dat het belachelijk is dat ik mijn zin niet krijg loop ik dan gewoon weer mee hoor. Je moet ook niet overdrijven met je drama act toch?

Heb je belangstelling voor mij schrijf een leuke mail naar Yvet info@stichtingalert.nl en wie weet wandelen wij binnenkort samen aan de waterkant, in het bos of in de stad.


Algemene Informatie Herplaatsen
Lukt het u niet meer om met uw Tsjech om te gaan? Is er een andere dringende reden waardoor u niet meer voor uw hond kunt zorgen? Aangeraden wordt, mocht u uw hond willen herplaatsen ten alle tijden eerst contact met de fokker op te nemen alvorens u zelf iemand zoekt.
Dit om te voorkomen dat uw hond in verkeerde/onbezonnen (vaak via verkoop sites als marktplaats) handen zal vallen en er nog meer ellende uit voort zal komen voor de hond.

De fokker heeft meer kijk op een mogelijk geschikte toekomstige eigenaar.

Natuurlijk kunt u ook via ons de hond aanmelden voor deze pagina zodat we samen een breder bereik hebben en een goed, blijvend plekje kunnen vinden.

Wel hebben wij enkele eisen gesteld:

  • Eerst contact met de fokker en deze schriftelijk akkoord laten geven voor herplaatsing
  • Zuivere Tsjechoslowaakse Wolfhond met Stamboom FCI/Raad van Beheer, welke wij ook toegestuurd willen krijgen.
  • Mocht de hond verkocht worden bij herplaatsing en na bemiddeling van ons dan vragen wij 25% commissie. De nieuwe eigenaar krijgt dan ook gelijk een jaar lang gratis lidmaatschap.
  • Wilt u geen bemiddeling dan gelden de eerste 2 punten en wordt de hond alleen op de website gezet en 1 keer op onze Facebookpagina vermeld. Al uw gegevens zullen hierbij ook openbaar worden gezet zodat mensen die interesse hebben direct contact met u op kunnen nemen.

Beste geïnteresseerden en liefhebbers.

Soms kan het niet anders dat een Tsjechoslowaakse Wolfhond herplaatst moet worden.
Niet leuk voor de hond, de eigenaren en de fokker.

Maar met z’n allen zoek je toch voor het beste om een nieuw thuis te vinden wat hopelijk tot het einde van hun leven duurt.

Zo’n warme mand vind je niet zomaar en ben je als fokker en/of eigenaar al lang blij dat iemand jouw hond wil opnemen met al dan niet al zijn/haar gebreken.
Zo’n nieuwe warme mand wordt niet ‘afgestraft’ door daar geld voor te laten betalen, maar wordt ‘beloond’ door goed en intensief contact, een proefperiode en evt een contract.

Wij horen de laatste tijd vaker verhalen dat er geld wordt gevraagd voor honden die naar goede trouw een gouden mandje was beloofd of honden die binnen enkele weken/maanden weer weg moeten bij de ‘nieuwe’ eigenaar. Naar de oude eigenaar wordt gedaan of alles goed is maar ondertussen blijkt dit niet het geval te zijn en wordt daar over gelogen.

Mogen wij jullie erop wijzen dat geld vragen voor een herplaatser eigenlijk NOT DONE is.
Vergoeding in kosten voor voer en evt dierenarts zou mogelijk kunnen zijn als de hond ergens anders is opgevangen dan bij de eigenaar (of fokker) waar deze weg moest omdat het niet meer ging.

Ten alle tijden geldt dat een GOED THUIS het BELANGRIJKSTE is.