Herplaatsers

Nieuwe baas gezocht:

Pure Tsjechoslowaakse Wolfhond reu met lange haar (rasfout). In februari wordt hij 3 jaar oud.

Heeft een goede leider nodig die zijn taal goed kan lezen en zijn ruimte kan respecteren. Hij kan best reactief zijn ivm niet zo een consequent genoeg begin in zijn leven. Schuw en onzeker, heeft echt en goede band met zijn baasje nodig. 

– Heeft stamboom: ja
– Kan met andere honden: onbekend, nooit interactie gehad
– Kan met katten: nee
– Kan met kinderen: nee
– Kan in de auto: ja
– Kan alleen thuis blijven: beter niet
– Gewend om binnen te wonen: ja
– Kan aan de riem: ja

Ares is in Italie en zijn adoptie wordt door de Rescue in Italie geregeld. Hij moet gecastreerd worden, dat is een eis van de rescue.

Voor meer informatie kunt u ons mailen klik hier


Algemene Informatie Herplaatsen
Lukt het u niet meer om met uw Tsjech om te gaan? Is er een andere dringende reden waardoor u niet meer voor uw hond kunt zorgen? Aangeraden wordt, mocht u uw hond willen herplaatsen ten alle tijden eerst contact met de fokker op te nemen alvorens u zelf iemand zoekt.
Dit om te voorkomen dat uw hond in verkeerde/onbezonnen (vaak via verkoop sites als marktplaats) handen zal vallen en er nog meer ellende uit voort zal komen voor de hond.

De fokker heeft meer kijk op een mogelijk geschikte toekomstige eigenaar.

Natuurlijk kunt u ook via ons de hond aanmelden voor deze pagina zodat we samen een breder bereik hebben en een goed, blijvend plekje kunnen vinden.

Wel hebben wij enkele eisen gesteld:

  • Eerst contact met de fokker en deze schriftelijk akkoord laten geven voor herplaatsing
  • Zuivere Tsjechoslowaakse Wolfhond met Stamboom FCI/Raad van Beheer, welke wij ook toegestuurd willen krijgen.
  • Mocht de hond verkocht worden bij herplaatsing en na bemiddeling van ons dan vragen wij 25% commissie. De nieuwe eigenaar krijgt dan ook gelijk een jaar lang gratis lidmaatschap.
  • Wilt u geen bemiddeling dan gelden de eerste 2 punten en wordt de hond alleen op de website gezet en 1 keer op onze Facebookpagina vermeld. Al uw gegevens zullen hierbij ook openbaar worden gezet zodat mensen die interesse hebben direct contact met u op kunnen nemen.

Beste geïnteresseerden en liefhebbers.

Soms kan het niet anders dat een Tsjechoslowaakse Wolfhond herplaatst moet worden.
Niet leuk voor de hond, de eigenaren en de fokker.

Maar met z’n allen zoek je toch voor het beste om een nieuw thuis te vinden wat hopelijk tot het einde van hun leven duurt.

Zo’n warme mand vind je niet zomaar en ben je als fokker en/of eigenaar al lang blij dat iemand jouw hond wil opnemen met al dan niet al zijn/haar gebreken.
Zo’n nieuwe warme mand wordt niet ‘afgestraft’ door daar geld voor te laten betalen, maar wordt ‘beloond’ door goed en intensief contact, een proefperiode en evt een contract.

Wij horen de laatste tijd vaker verhalen dat er geld wordt gevraagd voor honden die naar goede trouw een gouden mandje was beloofd of honden die binnen enkele weken/maanden weer weg moeten bij de ‘nieuwe’ eigenaar. Naar de oude eigenaar wordt gedaan of alles goed is maar ondertussen blijkt dit niet het geval te zijn en wordt daar over gelogen.

Mogen wij jullie erop wijzen dat geld vragen voor een herplaatser eigenlijk NOT DONE is.
Vergoeding in kosten voor voer en evt dierenarts zou mogelijk kunnen zijn als de hond ergens anders is opgevangen dan bij de eigenaar (of fokker) waar deze weg moest omdat het niet meer ging.

Ten alle tijden geldt dat een GOED THUIS het BELANGRIJKSTE is.