I’ts a Way Of Life!!

Wolfhonden

Ik weet niet hoelang je al bezig bent om je te informeren over wolfhonden want er zijn allerlei forums, sites, Facebookpagina’s en boeken.
Een wolfhond is voor de liefhebbers:
“I’ts a way of life!!”

Hij is niet geschikt voor controlfreaks of voor mensen die stellen op een mooie inrichting of een mooie tuin. Een wolfhond luistert slecht.. heeft een grote vrijheidsdrang.., is een enorme sloper.
Ze hebben ook een veel sterker gebit dan de huishond.., ze kunnen heel slecht alleen zijn.. een bench is meestal een probleem.. zindelijkheid duurt maanden..
Ze hebben heel veel beweging nodig… ook als het slecht weer is.. je moet heel veel geduld hebben om ze iets te leren want ze zijn super slim maar dan op een manier dat ze het tegen je gebruiken..
Ze hebben weinig “Will to Please”. Ze vervelen zich heel snel dus van het baasje wordt verwacht dat ze entertaint.. er gaat heel veel tijd in een wolfhond zitten.
Als baasje zullen er veel offers gebracht moeten worden.. in de vorm van je privé leven dat er heel anders uit gaat zien.. je interieur zal er niet ongeschonden vanaf komen.., je tuin wordt als toilet gebruikt ondanks dat je ze net uitgelaten hebt.. ze bijten in je tuinplanten.., graven kuilen..,, ontsnappen zijn ze expert in..
Ze willen altijd bij je zijn.. zijn niet zelfstandig en willen altijd bij de roedel zijn.. Vele hebben een sterk ontwikkeld jachtinstinct.
Dit zijn wel allemaal uitersten maar elke wolfhond heeft wel een aantal van deze eigenschappen en dan zal ik er vast nog wat vergeten zijn.. maar het is niet voor niets dat er heel veel herplaatsters zijn omdat mensen zo graag een wolfhond willen vanwege ‘Game of Thrones’ ofzo en ze er dan achter komen dat ze er lang de tijd, ruimte, geduld of noem maar op voor hebben!!.
Meestal wordt er dan ook nog geweld gebruikt, omdat ze slecht luisteren en tegen die tijd dat ze herplaatst worden hebben ze alle vertrouwen in de mensheid verloren.
Dit is allemaal heel negatief maar het is de bedoeling dat wolfhonden alleen maar bij echte liefhebbers terecht komen die weten waar ze aan begonnen zijn en de consequenties ervan willen dragen.
Houdt rekening met het ergste, dan kan het alleen maar meevallen.

If you give them your heart,
You will be a part of their Pack